Bugun...


Soğan-yeşil çay kansersavar
Kanser, hayatı tehdit ediyor. Sarımsak, soğan ve yeşil çay, hastalığa kalkan oluyor. Salam, sosis gibi işlenmiş gıdalar ise riski arttırıyor

Soğan-yeşil çay kansersavar
+ -

Dünyada her yıl 8 milyon kişi kanserden hayatını kaybediyor. Diyetisyen Şeyda Sıla Bilgili, kanser savar ve kanseri tetikleyen besinleri açıklıyor:

 Soğan, sarımsak: Bu sebzelere kokusunu veren 'biyoaktif sülfür' maddesi, kanser hücrelerini öldürür.
 TURP: Lif içeriği ile kalın bağırsak kanserine karşı korur.
 BALIK: Somon, uskumru, sardalye gibi yüksek omega 3 içeriğine sahip balıklar, meme, prostat ve bağırsak kanserlerini önler.
 DOMATES: Domatesin kırmızı rengini veren 'likopen', kanser hücrelerinin büyümesini durdurur.
 ISPANAK: 'Folik asit' ve 'lutein' gibi bileşenler ile kanserle savaşır.
 PANCAR: Kanser hücresini baskılar.
 ZEYTİNYAĞI: Akdeniz tipi beslenmenin vazgeçilmezi olan zeytinyağı, kansere kalkan olur.

HASTALIĞI TETİKLEYEN BESİNLER

 İŞLENMİŞ BEYAZ UN: İçerisindeki 'glüsitin', kanserli hücreleri besler. 
 RAFİNE ŞEKER: Kanser gelişimini hızlandırır.
 İŞLENMİŞ ET: Sosis, jambon, salam gibi etlerin çoğu aşırı tuz ve kimyasal barındırır. Bu kimyasallar akciğer kanserini tetikler.
 HAZIR CİPSLER: Trans yağ ve kimyasal koruyucu içeren bu atıştırmalıklar, kanser riskini arttırır.
 GAZLI VE KARBONLU İÇECEKLER: Yüksek fruktozlu mısır şurubu, renklendirici ve birçok kimyasallarla dolu olan bu içecekler, kansere davetiye çıkarır.
 YEŞİL ÇAY: Antioksidan özellikteki yeşil çay, kanserle mücadele eder..




Bu haber 1440 defa okunmuştur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
FOTO GALERİ
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
YUKARI